نمودارها در تحلیل تکنیکال

مهمترین ابزار یک تحلیلگر تکنیکال نمودار تغییرات قیمت یک سهم می باشد.  تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که روند تغییر قیمت تصادفی نیست بلکه رابطه مستقیمی بین نحوه تغییرات قیمت سهام در گذشته و تغییرات قیمت آن در آینده وجود دارد.

هدف اصلی تحلیلگران تکنیکال یافتن الگوها و روابطی است که بتوان تا حد امکان پیش‌بینی دقیقی از روند آتی تغییرات سهم  ارائه کرد.

نمودار‌ها مهمترین ابزار تحلیل تکنیکال هستند و بدون آنها تحلیل و پیش بینی حرکات قیمتی غیر ممکن خواهد بود.یک نمودار قیمت مجموعه متوالی از قیمت است که بر روی یک بازه زمانی مشخص می شود .

نمودار ها دارای دو مولفه اساسی میباشند محور افقی که زمان را مشخص می‌کند و محور عمودی که قیمت ها را مشخص میکند.

نمودار

رسم نمودار‌ها به گونه ایست که هستند که چپ به سمت راست قرار می گیرد  یعنی آخرین قیمت همیشه در منتها الیه سمت راست منحنی قرار دارد نمودار‌ها دارای تایم فریم یا همان بازه‌های زمانی متفاوتی هستند که می توان از تایم فرم هاییک دقیقه، ۵ دقیقه، ۱۵ دقیقه، ۳۰ دقیقه، یک ساعت ،۴ ساعت، یک روز ،یک هفته و یک ماه استفاده کرد.

انواع نمودار:

  • خطی
  • میله ای
  • شمعی

نمودارهای خطی

ساده ترین نوع نمودار‌های قیمت نمودار خطی است چرا که فقط قیمت های پایانی را در یک بازه زمانی خاص نشان می‌دهد که به هم متصل شده اند در این نمودارها یک خط با متصل کردن نقاط مربوط به قیمت پایانی در بازه‌های زمانی مربوطه راس می شوند.نمودارهای خطی هیچگونه اطلاعاتی از رفتارهای قیمتی روزانه در اختیار معامله گران قرار نمی‌دهند.

نمودار خطی

برای مثال از نمودارهای خطی نمی‌توان بالاترین کمترین  قیمت ابتدایی و انتهای معامله را به دست آورد چرا که یکی از عوامل مهم در بررسی و تحلیل تکنیکال رفتار حرکت قیمت در یک بازه زمانی مورد مطالعه است برای مثال یک صحنه در چه قیمتی باز شده است با چه قیمتی بسته شده و چه نوسانی را در روز تجربه کرده است.

نمودارهای میله‌ای

نمودارهای میله ای  بر روی نمودار‌های خطی گسترش می یابند و چند بخش اطلاعاتی کلی‌تری را به هر یک از نقاط داده ها می افزایند این نمودارها از مجموعه ای از خطوط عمودی تشکیل شده اند که هر کدام نشان دهنده مجموعه داده هایی چون نقاط آغازین بالایی پایینی و پایانی در یک تایم فریم می باشد به عبارت دیگر هر میله مجموعه اتفاقات و تغییرات در یک بازه زمانی را نشان میدهد.

نمودار میله‌ای

در نمودارهای میله های هر خط نمایانگر تغییرات قیمتی در آن بازه زمانی می باشد همانگونه که در شکل مشخص است یک نمودار میله ای از یک خط عمودی و دو خط افقی در طرفین تشکیل شده است که خط افقی در سمت چپ نمایانگر قیمت آغازین و خط افقی در سمت راست نمایانگر قیمت آخرین معامله آن سهم در بازه معاملاتی تحت بررسی را نشان می دهد.

اگر در هر یک از نمودارهای میله‌ای خط سمت چپ از خط سمت راست بالاتر باشد نشان دهنده روند نزولی قیمت و اگر خط سمت چپ از خط سمت راست پایین تر باشد نشان دهنده حرکت صعودی قیمت در آن بازه زمانی می باشد.

نمودارهای شمعی

نمودارهای شمعی ژاپنی یکی از پرکاربردترین نمودارهایی است که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد. یک نمودار شمعی شبیه یک نمودار میله ای است اما صرفاً از لحاظ ظاهری با آن تفاوت دارد.

نمودار شمعی

یک نمودار شمعی از سه قسمت اساسی تشکیل شده است سایه بالایی سایه پایینی و بدنه کندل  اگر اگر روند حرکت قیمت نزولی باشد بدنه کندل رنگ توپر  نمایش داده می شوند و اگر روند حرکت قیمت صعودی باشد بدنه کندل به رنگ توخالی نمایش داده می شود.

در کندل های نزولی یا توپر قیمت آغازین ضلع بالای کندل و قیمت آخرین معامله ضلع پایین کندل در نظر گرفته می‌شود و در کندل هایی که روند صعودی دارند قیمت آغازین ضلع پایین کندل و قیمت آخرین معامله ضلع بالای کندل در نظر گرفته می شود.

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست