نقش احساسات در روانشناسی بازار سهام:

احساسات در روانشناسی بازار سهام، می‌تواند نقشی حیاتی در تجارت‌تان داشته باشد، و یک عامل تعیین کننده جهت موفقیت و شکست شما در  بازار بورس محسوب می‌گردد. در صورت عدم توانایی در کنترل احساسات خود، بهتر است که روش دیگری را جهت کسب ثروت انتخاب کنید.

در بازار بورس خیلی از معامله‌گران احساسی عمل می‌کنند و به دنبال گاو نر جادویی هستند تا یک شبه آنها را تبدیل به یک میلیونر کند.

روانشناسی بازار سهام

نکاتی درباره احساسات حاکم بر روانشناسی بازار سهام:

باید خودتان را بر اساس روانشناسی بازار سهام و احساساتی از قبیل موارد زیر آماده نمایید.

۱- مدت زمانی را که می‌خواهید از یک معامله سود ببرید مشخص کنید، حریص نباشید، تصمیمی که می‌گیرید را بپذیرید، و این واقعیت را درک کنید که هر آنچه را که در معامله خود از دست داده‌اید، فرد دیگری را می‌تواند به سود برساند.

۲- ترس را می‌توان یک احساس فوق‌العاده قوی برشمرد که می‌تواند شما را به انجام کار‌های احمقانه مجبور نماید، و علت اصلی آن این است که کاهش قیمت سهام نسبت به افزایش قیمت آن می‌تواند خیلی سریع‌تر رخ دهد.

۳-اشتیاق بیش از اندازه یکی از احساسات خطرناک در روانشناسی بازار سهام است که می‌تواند به گرفتن تصمیمات نسبتاً سریع بدون انجام تحقیقات مناسب ختم شود.

حتما بخوانید: عوامل مهم شکست در بازار بورس

۴-از آنجا که فعالیت در بازار بورس آسان نیست، از این رو باید به کمک روانشناسی بازار سهام، نحوه مدیریت استرس خود را یاد بگیرید و به شیوه‌ای سیستماتیک که قادر به پوشش همه حوزه‌های نفوذ خود باشید، اقدام به انجام معاملات خود نمایید.

۵- همه به شما توصیه‌هایی در رابطه با سهامی که باید در آن‌ها سرمایه‌گذاری نمایید، می‌کنند. همیشه قبل از غرق شدن در هر معامله‌ای، تحقیقات خود را در آن زمینه انجام دهید. اغلب خرید‌های خوب به سرمایه‌گذاری بد تبدیل می‌شوند. به بررسی کامل سهام مورد نظر خود پرداخته و آرامش‌تان را حفظ نمایید، معمولاً افرادی که تجربه معاملاتی بسیار کمی دارند، توصیه‌هایی را به شما در این زمینه می‌کنند.

۶- مطمئن شوید که قادر به توجیه تصمیم خود برای خرید سهام با دلایل خوب و بر اساس اطلاعات هوشمند هستید.

بهبود استراتژی معاملات با دانلود: سیگنال خرید

۷- سعی کنید به سهام خود وابسته نشوید، یکی از اصول روانشناسی بازار سهام عدم وابستگی به یک سهم خاص است و نباید با آن عقد اخوت ببندید، زیرا هنگامی که بازار با روند نزولی روبرو می‌شود، بازیابی(ریکاوری) بدون ضرر هنگفت، برای شما دشوار خواهد بود.

۸-به تصمیم‌گیری در مورد میزان ریسک خود بپردازید و سعی در حفظ معاملات خود در این محدوده نمایید.

۹- یادتان باشد همیشه فرصت‌هایی وجود خواهد داشت، از این رو صبور باشید، آرامش خود را حفظ کرده و همواره از آمادگی لازم برخوردار باشید.

۱۰-به خاطر داشته باشید که هرگز نباید با پولی که وام گرفته‌اید سرمایه‌گذاری نمایید، چرا که این امر شما را با ایجاد مشکلاتی روبرو می‌کند.

۱۱- همیشه به دنبال سهامی با کیفیت و دارای پتانسیل رشد در بازار بورس باشید که قابل اثبات بر اساس تحقیقات خودتان باشد. از اینکه پولی را که به سختی به دست آورده‌اید، در یک معامله رندم یا تصادفی سرمایه‌گذاری کنید و‌ امیدوار باشید که به یک برنده تبدیل شوید، قمار بوده و به احتمال زیاد از انجام این کار پشیمان خواهید شد.

۱۲- مطمئن باشید که رسیدن به اهداف واقعی نیازمند داشتن دانش، تخصص، در دسترس بودن سرمایه تجاری و زمان خواهد بود.

کلام آخر:

کنترل احساسات و قضاوت صحیح در معاملات، برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا به مرور، به یک معامله‌گر ثروتمند تبدیل شوید. در بازار بورس خیلی از معامله‌گران احساسی عمل می‌کنند و به دنبال گاو نر جادویی هستند تا یک شبه آن‌ها را تبدیل به یک میلیونر کند.

ممکن است شما در بازار سهام دچار ضرر و زیان شده یا به سود دست پیدا کنید، اما نکته حائز اهمیت این است که به تعیین ضرر و زیان خود پرداخته و زمان ورود و یا خروج از معامله را بدانید تا از این طریق سود خود را به حداکثر و ضرر و زیان‌تان را به حداقل برسانید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست