دنباله فیبوناچی چیست؟
دنباله فیبوناچی یک گروه مشهور از اعداد اول با صفر و ۱ است که در آن هر عدد مجموع دو عدد قبل میباشد.۱، ۱، ۲، ۳، ۵، ۱۳، ۱۳، ۲۱، و ادامه دارد. این الگو یک راز قدرتمند را پنهان میکند: اگر شما هر عدد را به ترتیب با سلف خود تقسیم کنید (به جز ۱ تقسیمبر ۰)، آنگاه که به سمت اعداد بالاتر حرکت میکنید، نتیجه روی عدد ثابت یا تقریبا ۱.۶۱۸۰۳ قرار میگیرد و به عنوان نسبت طلائی شناخته میشود.
نسبت یک عدد تقسیمبر پایه بعدی در مرحله بعدی۰٫۶۱۸ که به عنوان نسبت طلائی شناخته میشود. در طبیعت، این نسبت به یک مارپیچ بینقص است.
نسبت اعداد یک در میان نزدیک ۲٫۶۱۸ یا معکوس آن ۰٫۳۸۲ است.
دنباله فیبوناچی را بار دیگر بررسی می کنیم:
۱۰—-۹—-۸—-۷—-۶—-۵—-۴—-۳—-۲—-۱—-شماره جمله
۵۵—-۳۴—-۲۱—-۱۳—-۸—-۵—-۳—-۲—-۱—-۱—-مقدار جمله
نسبت جمله دوم به اول برابر است با ۱
نسبت جمله سوم به دوم برابر است با ۲
نسبت جمله چهارم به سوم برابر است با ۱٫۵
نسبت جمله پنجم به چهارم برابر است با ۱٫۶۶
نسبت جمله ششم به پنجم برابر است با ۱٫۶
نسبت جمله هفتم به ششم برابر است با ۱٫۶۲۵
نسبت جمله هشتم به هفتم برابر است با ۱٫۶۱۵
نسبت جمله نهم به هشتم برابر است با ۱٫۶۱۹
نسبت جمله دهم به نهم برابر است با ۱٫۶۱۷
به نظر میرسد که این رشته به عدد طلایی نزدیک میشود. اگر نسبت عدد چهلم این رشته را به عدد قبلی حساب کنیم به عدد ۱٫۶۱۸۰۳۳۹۸۸۷۴۹۸۹۵ میرسیم که با تقریب ۱۴ رقم اعشار نسبت طلایی را نشان میدهد. به غیر از چند عدد ابتدایی سری فیبوناچی هر کدام از اعداد دنباله تقریباً ۱.۶۱۸ برابر اعداد قبل از خود هستند نسبت طلایی و هر عدد ۱٫۶۱۸ برابر عدد بعد از خود میباشد.
ابزارهای فیبوناچی:
فیبوناچی ابزاری است که تحلیلگران تکنیکال از آن برای هدایت دیدگاه خود درباره خرید و فروش در بازارها استفاده میکنند..
در بازارهای مالی دنیا نسبت های فیبوناچی به طور وسیعی برای محاسبه اهداف قیمتی خروج از معامله یا ورود به معامله مورد استفاده قرار میگیرند این سطوح فیبوناچی به دلیل اینکه توسط قشر وسیعی از تحلیلگران تکنیکال حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند معتبر هستند و همین توجه عمومی به این سطوح در نهایت قیمت را به این سطوح هدایت میکند.
در واقع فیبوناچی در این بازارها عبارت است از خطوط حمایت و مقاومت قیمت که بر اساس ریشه طلایی شکل میگیرد و به واسطه آن میتوان روند قیمت یک ابزار مالی همچون سهام و ارز را برای آینده پیشبینی کرد.
برای قرار دادن ترازهای فیبوناچی در نمودار ابتدا باید مقادیر حداکثر و حداقل مهم نمودار را بیابیم این امر ممکن است نیازمند بازگشت به گذشته به مدت چند روز یا چند هفته باشد.همگرایی تراز های مختلف قیمتی به صورت حمایت و مقاومت میتوانند با قرار دادن تماس های فیبوناچی در قالب های زمانی مختلف پدید آید.
نسبت های فیبوناچی اصلی در بازارهای مالی عبارتند از ۰٫۳۸۲، ۰٫۵، ۰٫۶۱۸ و ۰٫۷۸۶ سطوح بازگشتی درمسیر فیبوناچی نیز عبارتند از ۱٫۲۷، ۱٫۶۱۸ و ۲٫۶۱۸ می باشند که سطوح انبساطی فیبوناچی می باشند.
انواع مختلف فیبوناچی که در بازارهای مالی کاربرد دارند عبارتند از :