روانشناسی معاملات چیست؟
روانشناسی معاملات به احساسات و وضعیت روانی اشاره دارد که به موفقیت یا شکست در معاملات بازار بورس کمک میکند. روانشناسی معاملاتی جنبههای مختلف شخصیت و رفتارهای افراد را تحت تأثیر قرار میدهد که بر اقدامات معاملاتی آنها تأثیر میگزارد.
روانشناسی بازار میتواند به اندازه سایر ویژگیها مانند دانش، تجربه و مهارت در تعیین موفقیت معاملاتی مهم باشد. انضباط و ریسکپذیری دو مورد از مهمترین جنبههای روانشناسی معاملات هستند زیرا اجرای این جنبهها توسط یک معاملهگر برای موفقیت برنامه معاملاتی وی بسیار مهم است.
ترس و طمع معمولاً با روانشناسی معاملات مرتبط است، در حالی که مواردی مانند امید و پشیمانی نیز در رفتار معاملاتی نقش دارند.
آشنایی با روانشناسی معاملات:
روانشناسی معاملات را میتوان با چند احساس و رفتار خاص مرتبط دانست که غالباً کاتالیزورهای معاملات بازار بورس هستند. خصوصیات متداول رفتارهای هیجانیمحور در بازارها بیشتر معاملات احساسی را به ترس یا طمع نسبت میدهد.
حرص و طمع در روانشناسی بازار بورس:
حرص و طمع را میتوان تمایل بیش از حد به ثروت دانست، آنقدر زیاد که عقلانیت و قضاوت را در برخی مواقع کنار میزند و معاملهگران را به سمت انواع رفتارهای غیر منطقی سوق میدهد. برای مثال میتوان به خرید سهام یک شرکت فقط به دلیل افزایش سریع قیمت آن، یا خرید سهام بدون تحقیق در مورد سرمایهگذاران اصلی آن باشد.
علاوه بر این، حرص و طمع ممکن است سرمایهگذاران را تشویق کند تا در معاملات سودآور بیشتر از آنچه توصیه میشود بمانند تا بتوانند سود بیشتری کسب کنند و در نهایت سود بیشتر تبدیل به کاهش سود و یا ضرر بیشتر خواهد شد. حرص و طمع بیشتر در آخرین مرحله بازارهای صعودی خود را نشان میدهند.
نقش ترس در روانشناسی معاملات بازار بورس:
ترس باعث میشود معاملهگران به دلیل نگرانی از ضررهای بزرگ، معاملات خود را زودتر ببندند یا از پذیرفتن ریسک خودداری کنند. ترس در بازارهای خرسی قابل لمس است و این یک احساس قوی است که میتواند معاملهگران و سرمایهگذاران را در تعجیل در خروج از بازار سوق دهد.ترس اغلب به وحشت تبدیل میشود، و به طور کلی باعث فشار فروش در بازار میشود.
پشیمانی در روانشناسی معاملات بازار بورس:
پشیمانی ممکن است باعث شود که یک معاملهگر پس از دست دادن یک فرصت خوب معاملاتی، سریعا و بدون بررسی کامل وارد یک معامله پر ریسک شود. این نقض یک استراتژی منظم معاملاتی است و اغلب منجر به زیانهای زیاد به سرمایهگذاران میشود.
در فضای معاملاتی در صورت از دست دادن یک فرصت معاملاتی، نخستین ایدهای که ممکن است به ذهن شما خطور کند این است که: “احتمالاً در استراتژی من مشکلی وجود دارد” یا “من آن را میدانستم، نباید این معامله را انجام میدادم“، ولی در برخی مواقع باید اندکی عمیقتر عمل کنیم تا ببینیم اشتباهمان در کجاست و سپس بر اساس آن اقدام کنیم.
فرصت خوب معاملاتی :دانلود سیگنال خرید
خلاصه و نتیجه :
• روانشناسی معاملات جزء عاطفی فرایند تصمیمگیری سرمایهگذار است که ممکن است به توضیح اینکه چرا برخی تصمیمات منطقیتر از دیگران به نظر میرسند، کمک کند.
• روانشناسی معاملات در درجه اول به عنوان تأثیر ترس و طمع توصیف میشود.
• ترس و طمع تصمیماتی را که به نظر میرسد بسیار خطرناک هستند، هدایت میکند.
• ترس، تصمیماتی را هدایت میکند که به نظر میرسد از ریسک اجتناب میکند و بازده کمی دارد.
• پشیمانی ممکن است باعث شود نقض یک استراتژی منظم معاملاتی صورت بگیرد و ضررهای زیادی را به سرمایهگذاران وارد کند.