سه اشتباه مهم روانشناسی معاملات در بورس
معاملهگران زیادی هستند که اراده قوی برای برای تبدیل شده به معاملهگر بزرگی را دارند و از آنجایی که روانشناسی معاملاتی خود را بهم میزنند، سرمایه هنگفتی را بر باد میدهند. بیایید نگاهی به ۳ مورد از بدترین اشتباهات معاملهگران در روانشناسی معاملات در بورس بیندازیم و بعد خواهیم دید که برای حل آنها باید چه کاری انجام دهیم.
اشتباه شماره ۱ – نادیده گرفتن روانشناسی معاملات در بورس تا زمانی که دیگر خیلی دیر شده است.
انجام این اشتباه واقعاً ساده است چون بسیاری از مردم فکر میکنند که معاملهگری تماما به برنامهریزی بستگی دارد. مطمئناً داشتن مهارتهای فنی بسیار قوی بخش مهمی از موفقیت در معاملهگری محسوب میشود. اما باید مدیریت صحیح پول را درک کرده و مهارتهای ذهنی محکمی را برای معاملهگری بوجود بیاورید. حقیقتا من مربی معاملهگران زیادی بودم که هیچوقت رو به یاد گرفتن روانشناسی معاملات در بورس نمیکنند تا زمانی که حساب آنها تقریباً خالی شده است یا آنقدر از ضرر و زیان ترسیدهاند که دیگر جرات انجام هیچ کاری را ندارند!
انتظار طولانی مدت رویکردی حرفهای برای معاملهگری نیست. انجام این کار فرایند یادگیری را طولانی میکند و اگر آنها ندانند که چگونه روانشناسی معاملات در بورس میتواند به آنها آسیب وارد کند، این کار معاملهگر را مانند گوزنی که چراغ ماشین را مشاهده کرده است، سر جای خود خشک کند.
چاره چیست؟
هر معاملهگر خوب میداند که روانشناسی معاملات در بورس بخش مهمی از بازی معاملاتی محسوب میشود. در هر کتاب کاربردی در مورد معاملهگری این مورد را میتوانید مشاهده کنید. روی روانشناسی معاملاتی خود تمرکز کنید. مهارتهای ذهنی مورد نیاز برای معاملهگری صحیح را یاد بگیرید. هر هفته برای کار بر روی روانشناسی شخصی خود مقداری وقت بگذارید. منابع روانشناسی بازار مفیدِ فراوانی برای هر معاملهگری وجود دارد.
حتما بخوانید: ۵ کلید موفقیت در بازار بورس
اشتباه شماره ۲ – فکر میکنید برای حرفهای شدن در معاملهگری باید احساسات عاطفی شدید را کنترل و سرکوب کنید.
این مورد اصلا درست نیست کاملا غیر ممکن است. بله، شما میتوانید بر وضعیت احساسی خود تأثیری بگذارید و گاهی اوقات بر احساسات خود غلبه کنید اما به عنوان مثال برای کنترل مداوم ترس این به هیچ وجه ممکن نیست. حتی معاملهگرانی با بیست سال سابقه ممکن است هنوز هنگام معاملهگری حس ناخوشایندی پیدا کنند. چرا؟ چون معاملات را نمیتوان با قطعیت انجام داد. ما هیچ وقت اطلاعات کاملی نداریم. هر معامله یعنی ریسک کردن. ما انسانیم. مکانیسمهای ذاتیمان هنگام ریسک کردن قطعا فعال میشوند. کنترل چندانی بر آنها نداریم.
چاره چیست؟
واقعیت را قبول کنید. گاهی اوقات اضطراب، ترس و احساسات عاطفی شدید دیگری را تجربه خواهید کرد. همیشه در نظر داشته باشید که این احساسات همیشگی نیستند. قطعا این احساسات بد و آزار دهنده هستند اما ترسی که امروز صبح احساس کردید، ممکن است حداکثر تا عصر از بین رفته باشد. احساسات میآیند و میروند. دائمی نیستند. راز واقعی روانشناسی بازار این است که آنها را بپذیرید و هر کاری که هنگام معاملهگری از دستتان برمی آیید را انجام دهید. این کار همیشه ساده نیست اما مهارتها و تکنیکهایی وجود دارد که میتوانید آنها را بیاموزید و در واقع این کار را برای شما سادهتر میکنند.
بهترین استراتژی معاملات در بورس با فیلتر و اندیکاتور …..دانلود کنید: سیگنال خرید
اشتباه شماره ۳ – مبارزه با احساسات خود در روانشناسی معاملات در بورس.
این کار اصلا خوب نیست. زمانی که با احساسات خود دست و پنجه نرم میکنید، تمرکز خود را از روی بازار بردارید و بر روی وضعیت درونیتان تمرکز کنید. توجه شما در این هنگام معطوف به احساساتی مانند ترس، لرزش دست و بدن، ضربان قلبی تند و فکر و خیالی میشود که به شما میگوید معامله را کنار بگذارید یا برای کاهش ناراحتی کار دیگری انجام دهید. توجه شما جایی که باید باشد نیست. هیچ کس نمیتواند بدون داشتن تمرکز معامله کند.
چاره چیست؟
باید بیشتر احساسات و افکار آزاردهنده را بپذیرید. دقیقا بفهمید که برای حل و فصل معاملهای به چه چیزی نیاز دارید. سود هدف خود را معین کنید و بفهمید که چه معاملهای برای شما کارساز خواهد بود. بهتر است قبل از انجام کاری آن را در ذهن خود تصور کنید. همچنین خود را برای زمانی که اوضاع بر وفق مراد پیش نمیرود آماده کنید. حالا، تمرکز خود را بر روی این موارد بگذارید بجای وضعیت درونیتان. این عمل باعث حفظ آرامش تحت فشار میشود.
کلام آخر در مبحث روانشناسی معاملات در بورس
حفظ آرامش هنگام معاملهگری تنها یک مهارت ذهنی است و لازمه آن تمرین و تکرار استراتژیهای از قبل تعریف شدهای است که یک معاملهگر میبایست در معاملات دمو انجام داده و آمادگی لازم برای معاملات را داشته باشد.