بررسی سه احساس اصلی و مؤثر در روانشناسی معاملات بورس

در کل هدف اصلی از راه‌اندازی یک کسب و کار، بدست آوردن پول و کسب درآمد است. با این حال همیشه هم این اتفاق نمی‌افتد، گاهی مقداری پول بدست می‌آورید و گاهی نیز مقداری از آن را از دست می‌دهید. مشاغل تجاری همچون معاملات بازار بورس خیلی بی‌ثبات‌تر از سایر مشاغل هستند. در معاملات بازار بورس، به دست آوردن پول در مقایسه با از دست دادن پول بسیار ساده‌تر می‌باشد. سود کردن یا متضرر شدن شما، توسط فاکتوری به نام روانشناسی معاملات بورس تعیین می‌شود.

روانشناسی معاملات بورس را می‌توان هنر معامله موفق در بازار بورس دانست که به نحوه درک، تفسیر و عملکرد یک معامله‌گر در رویداد‌های بازار بورس مربوط می‌شود. به عبارت ساده‌تر، این هنر، یادگیری مدیریت احساسات افراد می‌باشد به گونه‌ای که معامله‌گران به جای اینکه به ضرر شما کار کنند، به نفع شما عمل می‌کنند.

اینکه آیا شما کلاً پول در می‌آورید یا آن را از دست می‌دهید بستگی به توانایی شما در کنترل احساسات‌تان دارد. به طور کل، بازار بورس از طریق احساسات انسان هدایت و تعیین می‌شود و از این رو، تسلط بر آن به کمک روانشناسی معاملات بورس می‌تواند شما را در موقعیت بهتری جهت دستیابی به موفقیت قرار دهد.

روانشناسی معاملات بورس

نقش احساسات در روانشاسی معاملات بورس

درست مانند تعریفی که برای نابغه شدن ارائه می‌شود و آن اینکه به ۹۹ درصد کار سخت و تنها ۱ درصد شانس نیاز دارد، معاملات در بازار بیشتر نیازمند نگرش مناسب و طرز فکر خاص هستند. این بدان معناست که جهت دستیابی به موفقیت در هر شغلی، نخست باید به آماده‌سازی ذهن خود پیش از ورود جدی به آن بپردازید.

روانشناسی معاملات بورس بیشتر پیرامون مواردی همچون یافتن طرز فکر مناسب مورد نیاز جهت درآمدزایی با ترکیبی از احساسات، تفاسیر آن‌ها، اقدامات مبتنی بر این تفاسیر، نکات، ترفند‌ها و بسیاری از تکنیک‌های دیگر بحث می‌کند.

سه احساس اصلی در روانشناسی معاملات بورس عبارت است از:

  • ترس
  • ‌امید
  • حرص و طمع

در صورتی که در زمینه روانشناسی معاملات بورس، توانایی تسلط بر این سه احساس را داشته باشید، هیچ چیز نمی‌تواند مانع از موفقیت شما در معاملات بازار بورس گردد.

ترس در روانشناسی معاملات بورس

ترس، یک واکنش احساسی ناشی از پی بردن به وجود یک تهدید می‌باشد. غالباً واژه ترس به افراد ضعیف نسبت داده می‌شود، در حالی که این تصور اشتباه است. همه انسان‌ها دست کم از یک پدیده یا مورد احساس ترس می‌کنند.

نحوه مدیریت ترس در معاملات بازار بورس می‌تواند سبب ایجاد تفاوتی به اندازه بدست آوردن میلیونها توماندر  دقیقه و از دست دادن همان مبلغ در یک چشم بر هم زدن شود. همه چیز به میزان تسلط شما بر کنترل ترس از طریق شناخت دقیق خطرات موجود، ارزیابی آن‌ها و تصمیم‌گیری بر مبنای تجزیه و تحلیل‌تان بستگی دارد.

در معاملات بازار بورس، خیلی از معامله‌گران به علت ترس از شکست در معامله دچار تردید می‌شوند که به احتمال زیاد این موضوع می‌تواند ناشی از شکست در جنبه‌های دیگر زندگی‌شان یا شکست‌هایی که در همان بازار تجربه کرده‌اند، باشد.

آن‌ها باید بر ترس خود غلبه کنند، چرا که ترس، خیلی از افراد را از انجام معامله باز می‌دارد یا آن‌ها را مجبور به گرفتن تصمیمات اشتباه می‌کند. ترس از متضرر شدن نیز، در بین معامله‌گران بازار بورس بسیار رایج است، اما در صورتی که قصد دارید از طریق بازار بورس کسب درآمد کنید، باید ریسک پذیر باشید که این مسأله ممکن است سبب سود یا ضرر شما گردد.

معاملات بازار بورس مستعد ایجاد ترس از اشتباه است. این امر سبب ایجاد تردید در بسیاری از مردم می‌گردد ولی یک سرمایه‌گذار خوب می‌داند که باید از اشتباهات خود و دیگران درس بگیرد. با این وجود، بایستی به این نکته توجه داشت که تکرار پی در پی اشتباهات، امری احمقانه تلقی می‌گردد.

حتما بخوانید: عوامل مهم شکست در بازار بورس

هدف روانشناسی بازار بورس این است که معامله‌گران را قادر سازد تا ریسک بیشتری را در این سرمایه‌گذاری‌ها با غلبه بر ترس از دست دادن موجودی خود، انجام دهند.

امید و روانشناسی معاملات بورس

امید، احساسی است که سبب ایجاد یک نتیجه مثبت ناشی از انجام یک عمل می‌شود. در معاملات بازار بورس، همه‌ امیدوار به کسب درآمد هستند و اینکه هیچ پولی را از دست ندهند. معاملات بازار بورس نیز در بهترین حالت دقیقاً مانند سایر مشاغل تجاری به عنوان یک بازی مبتنی بر احتمالات تلقی می‌شود، یعنی اینکه شما می‌توانید از آن یا کسب درآمد کنید یا دچار ضرر و زیان شوید.

این معاملات بسته به نحوه کنترل این احساسات، می‌تواند به یک معامله موفق و پرسود یا ضرر‌های عظیم تبدیل شود. در صورت باقی ماندن فرد به مدت طولانی در یک موقعیت، به این‌ امید که اوضاع بهتر شود یا اینکه سود بیشتری در این وضعیت نصیب وی گردد، می‌تواند با ضرر‌های زیادی مواجه شده و در نهایت همه چیز خود را از دست بدهد.

از سوی دیگر، زمانی می‌توانید به پول و سود بیشتری برسید که انتظارتان برای کسب درآمد بیشتر محقق شود. از این رو، روانشناسی بازار بورس به شما کمک می‌کند که از حس‌ امیدواری به نفع خودتان بهره گیرید. درست است که‌ امیدوار بودن برای دستیابی به بهترین‌ها امری ضروری است، ولی داشتن آمادگی جهت رویارویی با بدترین رویداد‌ها نیز لازم است.

طمع و روانشناسی معاملات بورس

به ندرت پیش می‌آید که انسان‌ها از داشته‌های خود احساس رضایت کنند. همواره اشتیاق سوزان جهت به دست آوردن چیز‌های بیشتر وجود دارد. در برخی مواقع ممکن است این خواسته قابل کنترل باشد، ولی به راحتی احتمال از کنترل خارج شدن آن وجود دارد و می‌تواند به چیزی که ما آن را حرص و طمع مینامیم، تبدیل گردد.

حرص را می‌توان میل شدید به داشتن اقلام یا دستیابی به منافع عظیمی از یک سرمایه‌گذاری به شمار آورد. وجود حرص و طمع در معاملات بازار بورس، به احتمال زیاد می‌تواند سرمایه‌گذاری شما را نابود کند. به ندرت پیش می‌آید که میزان بازده معاملات بازار بورس شما از ۵۰ درصد سرمایه اولیه‌تان بیشتر شود.

ولی سرمایه‌گذاران اغلب به دلیل حرص و طمع، وسوسه می‌شوند که بازده خود را به میزان دو یا حتی سه برابر افزایش دهند. هر چند ممکن است این‌ایده خوب به نظر آید، اما چنین چیزی خیلی کم اتفاق می‌افتد. معامله‌گران غالباً دست به معاملات بسیار سنگینی می‌زنند و در تلاش جهت کسب درآمد بیشتر، ریسک بیشتری می‌کنند. گاهی اوقات، این تلاش‌های مبتنی بر حرص و طمع، نتیجه معکوس را در پی خواهد داشت.

از این رو، روانشناسی بازار بورس مستلزم برقراری تعادل مناسب بین تمایل به کسب درآمد بیشتر در سرمایه‌گذاری و حرص و طمع می‌باشد. این دو باید به دقت از یکدیگر متمایز شوند، چرا که اولی اغلب نتایج مطلوبی را به همراه دارد، در حالی که دومی، به احتمال زیاد سبب ایجاد ضرر‌های سنگین می‌گردد.

در نتیجه اینکه فرد بداند چه موقع و چطور باید اقدام به انجام حرکت صحیح در معاملات بازار بورس نماید، امری ضروری است؛ ترجیحاً فردی باشد که دچار حرص و طمع نگردد.

بهبود استراتژی معاملات با دانلود: سیگنال خرید

کلام آخر:

بازار معاملات بازار بورس به شدت متکی بر رفتار و عکس العمل معامله‌گر است و خواهد بود. دقیقاً همانند بازی‌های کارتی که امکان پیش‌بینی حرکت حریفان با دیدن حالات چهره و احساسات مختلف آن‌ها وجود دارد.

هدف روانشناسی بازار بورس این است که معامله‌گران را قادر سازد تا ریسک بیشتری را در این سرمایه‌گذاری‌ها با غلبه بر ترس از دست دادن موجودی خود، انجام دهند.

با تسلط یافتن بر سه احساس اصلی، ترس، ‌امید و طمع که نقشی مهم را در روانشناسی بازار بورس ایفا می‌کنند، می‌توانید به مزایای قابل توجهی در بازار بورس دست خواهید یافت.

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست