خط روند چیست؟

خط روند یکی از مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال میباشد .  پس از شناسایی نقاط حمایت و مقاومت حال باید به رسم خطوط روند بپردازیم . نقاط حمایت و مقاومت، کف و سقف‌های نمودار را در روند ها نشان می‌دهند .

انواع trend line:

  • صعودی، خطی است که کف‌های نمودار را به هم متصل می کند و شیب مثبتی دارد.
  • نزولی،  خطی است که سقف‌های نمودار را به هم متصل می‌کند و شیب منفی دارد .

نکات مهم در ترسیم trend line:

  • از نکات مهم در ترسیم خطوط روند شناسایی روند هاست که می بایست در روند صعودی کف ها و سقف ها نسبت به کف و سقف قبلی بالاتر باشند و در روند نزولی میبایست هر کف و سقفی نسبت به کف و سقف قبلی پایین‌تر باشد .
  • خطوط روند بر اساس شرایط بازار می‌تواند حالت حمایتی و یا مقاومتی داشته باشند .
  • برای ترسیم خطوط روند میبایست حداقل دو کف یا دو سقف را به هم متصل نمود .
  • هنگامی که در روند صعودی خط روندی از اتصال دو کف به هم ترسیم می‌شود و نمودار قیمت برای بار سوم به آن واکنش مثبت نشان می‌دهد و به صعود خود ادامه می‌دهد  این خط روند از اعتبار زیادی برخوردار خواهد بود .
  • برعکس این حالت نیز در روند نزولی صادق است یعنی هنگامی که در روند نزولی، trend line از اتصال دو سقف به هم ترسیم می‌شود و نمودار قیمت برای بار سوم به آن واکنش نشان می‌دهد و به نزول خود ادامه می‌دهد این trend line معتبر خواهد بود.

نکات مهم جهت استفاده از trend line :

بهتر است برای ترسیم trend line از بازه های زمانی بزرگتر استفاده کنیم هفتگی و ماهانه .

برای ترسیم خط روند حتما از نمودار کندل استیک استفاده کنیم.

معتبرترین خط روند ها،خط روندهای هستند که بیش از دو  تماس با نمودار قیمت دارند.

اعتبار خطوط روند:

هر چقدر میزان دفعات برخورد نمودار قیمت با خtrend line بیشتر باشد trend line از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.

برای مثال در شکل زیر از متصل کردن نقاط اول و دوم خط روند صعودی مشخص می شود و با واکنش مثبت قیمت سهم در نقاط سوم و چهارم trend line از اعتبار بیشتری برخوردار می گردد.

 

خط روند

 

همانطور که در شکل زیر مشخص است  از متصل کردن نقاط اول و دوم trend line نزولی سهم مشخص می شود و با واکنشی که قیمت سهم در نقاط سوم و چهارم به خط روند نزولی از خود نشان می‌دهند این خط روند نزولی از اعتبار بیشتری برخوردار می گردد.

 

trend line

تبدیل trend line از سطوح حمایتی به مقاومت و بالعکس:

خطوط روند می توانند مانند سطوح حمایت و مقاومت عمل کنند، یعنی در یک روند صعودی، trend line صعودی می‌تواند یک سطح حمایتی برای سهم باشد و بالعکس آن در یک روند نزولی یک trend line نزولی می تواند یک سطح مقاومت برای آن محسوب شود و شکستن یکی از این خطوط می‌تواند آنها را به حالت دیگری تبدیل کند.

بعبارتی دیگر خط روند نزولی وقتی شکسته می‌شود  یک سطح حمایتی برای سهم محسوب می‌شود و زمانی که یک خط روند صعودی با قدرت به سمت پایین شکسته می شود می تواند به صورت یک سطح مقاومتی برای سهم عمل کند .

همانگونه که در شکل زیر مشخص است trend line نزولی با هشت نقطه  تماس قیمت سهم با آن به صورت یک سطح مقاومتی برای سهم عمل کرده اما در نقطه شماره ۹ پس از شکست پرقدرت خط روند نزولی ، روند نزولی به صورت یک سطح حمایتی برای سهم عمل می‌کند .

 

خط روند

در روند صعودی شکل زیر خط روند به صورت یک سطح حمایتی برای سهم می کنند اما پس از  شکست آن سهم در نقطه شماره ۵ ، trend line صعودی که قبلاً به صورت سطح  حمایتی  از سهم بوده حالا به صورت یک سطح مقاومتی عمل می کند.

 

خط روند

last uodate: 27 Aug 2021

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست