تأثیر روانشناسی معامله گری بورس در سیستم معاملات
معاملات سودآور منسجم، تنها در سه مورد ساده خلاصه میشود. این سه مورد عبارتند از: روانشناسی معامله گری بورس ، سیستم معاملات و مدیریت ریسک و پول.
روانشناسی معامله گری بورس نیز از سه اصل بزرگ تشکیل شده است:
- نظم.
- اطمینان.
- ثبات.
که در این بین روانشناسی معامله گری بورس دارای اولویت است، زیرا جهت اطمینان از تبعیت کردن از دو مورد دیگر ضروری است. در صورت عدم پیروی از آنها، یک سیستم خوب و قوانین مدیریت پول ارزش محدودی پیدا میکند.
وقتی که از روانشناسی معامله گری بورس پیروی میکنید میتوانید نظم، اطمینان و ثبات را داشته باشید و در نتیجه بیشترین بهره را از قوانین و سیستم معاملاتی خود میبرید.
دوام آوردن در سیستم معاملات برای مدت زمان طولانی، بدون داشتن اعتماد به سیستم تقریباً غیرممکن است. شاید یک معاملهگر بتواند با نظم و انضباط بر سیستم معاملاتی خود تمرکز یابد، و حتی ممکن است بتواند برای مدتی به آن پایبند باشد، اما اغلب با نخستین متضرر شدن این اعتماد از بین میرود.
حتما بخوانید: ۵ کلید موفقیت در بازار بورس
زمانی که معاملهگر دچار ضرر و زیان میگردد، مخصوصاً آن دسته از معاملهگرانی که اعتماد چندانی به استراتژی معاملاتی خود ندارند، وسوسه انحراف از استراتژی بسیار قوی خواهد بود. وقوع ضرر در هر زمان دیگر، حتی در صورتی که این ضرر ناشی از انحراف از استراتژی باشد، میتواند سبب کاهشایمان به استراتژی گردد. معمولاً در این شرایط، احتمال ظهور تردیدها، ترس و اضطراب زیاد خواهد بود.
حتما بخوانید:عوامل مهم شکست در بازار بورس
از این رو اگر یک معاملهگر با چنین وضعیتی مواجه شود، چه کاری بایستی جهت اجتناب از این وضعیت یا اصلاح آن انجام دهد؟
خیلی از روانشناسیهای بازار ناشی از انتظارات و واقعیات است. از این رو، هنگامی ناامیدی حاصل میشود که انتظارات توسط واقعیت برآورده نشوند. در صورتی که شخص از انتظارات خود آگاه نباشد، در آن حالت استرس و اضطراب آغاز میشود.
زمانی که فرد از انتظارات خود و آنچه که باید انجام دهد، آگاه است، اطمینان و اعتماد حاصل میشود. بدترین حالت وقتی است که نقطه مرجع اصلی، ضررهای دردناک اخیر باشد، و همچنین در مواردی که مسائل خیلی مبهم به نظر میآیند، اطمینان به آنها اندکی دشوار خواهد بود.
دانلود کنید: سیگنال خرید
با توجه به اینکه، انجام معاملات میتواند فعالیتی توأم با ضرر و زیان باشد، از این رو بهترین راه برای ایجاد اطمینان این است که روشی جهت آگاهی از انتظارات خود از استراتژی معاملات داشته باشیم. راه تحقق این امر چیست؟
معاملهگر میتواند از طریق تجزیه و تحلیل استراتژی و بررسی معیارهای آن، به آنچه که واقعاً قابل انتظار بوده و همچنین چیزی که غیر ممکن است، دست یابد. معیارها میتوانند یک دید واقع بینانه و سنجیده شده از قابلیتها و محدودیتهای یک استراتژی را به نمایش بگذارند و به ویژه به بررسی تعداد معاملات زیان بخش در یک دوره سوددهی بپردازند.
مهمترین مزیت روانشناسی بازار که میتوان به آن اشاره نمود، این است که اعداد و ارقام حاصل از تجزیه و تحلیل، همه چیز را در چشماندازی جای میدهد که مانع از ایجاد استرس و تردید شده و برقراری نظم و انضباط را خیلی آسانتر میکند.
پس از دستیابی به این هدف، معاملهگر باید اقدام به پیگیری معیارهای خود نموده تا از ثبات و بهبود مستمر اطمینان حاصل کند. معمولاً وقتی که معاملهگران به تجزیه و تحلیل سیستم معاملات خود و ردیابی معیارهایشان عادت میکنند، پیشرفتهای بزرگی را در این زمینه تجربه خواهند کرد.
کلام آخر:
اعتماد، نظم و سازگاری را میتوان از جمله نتایج طبیعی این فعالیت دانست و اغلب شروع این کار، نقطه عطفی در مشاغل بسیاری از معاملهگران محسوب میگردد.
بنابراین به عنوان بخشی از روانشناسی معامله گری بورس، حیاتی و مهم است که به تجزیه و تحلیل صحیح معیارها بپردازیم، چرا که شبیهسازی تنها میتواند به میزان محدودی کمککننده باشد.