شاخص مومنتوم چیست؟
اندیکاتور مومنتوم Momentum در کلاس اوسیلاتورها قرار میگیرد. مومنتوم Momentum حول خط مرکزی(۱۰۰) در نوسان است و یک شاخص پیشرو در نظر گرفته می شود ، به این معنی که اغلب می تواند تغییرات بالقوه روند را قبل از وقوع پیش بینی کند.مومنتوم Momentum در واقع میزان تغییر یا سرعت حرکت قیمت را اندازه گیری میکند.
مومنتوم Momentum یک شاخص بسیار متنوع است و می تواند به چندین روش مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این می تواند به عنوان یک سیگنال تایید روند ، و همچنین به عنوان یک سیگنال برگشت روند استفاده شود. وظیفه معاملهگران این است که روند حاضر بازار را درک کنند و مناسب ترین سیگنال را با در نظر گرفتن این زمینه اعمال کند.مومنتوم Momentum اطلاعات مفیدی را در بازارهای محدود و شرایط رو به رشد بازار فراهم می کند.
مومنتوم Momentum از یک خط واحد تشکیل شده است ، با این حال ، بسیاری از معاملهگران نیز ترجیح می دهند یک خط ثانویه بر روی نشانگر اضافه کنند که برای صاف کردن سیگنال ها عمل می کند. خط دوم معمولاً یک میانگین متحرک ساده است. یک تنظیم محبوب برای معاملهگران مومنتوم ۱۰ روزه با میانگین متحرک ساده ۲۱ روزه است.
به خاطر داشته باشید که هرچه تنظیمات دوره Momentum کوتاهتر باشد ، سیگنالهای بیشتری تولید میشود ، که میتواند منجر به سیگنالهای کاذب شود. ورودی های طولانی تر برای مومنتوم Momentum منجر به سیگنال های با کیفیت بهتر میشود ، با این حال سیگنالها دیرتر اتفاق می افتند.
به طور معمول ، مومنتوم Momentum در یک پنجره جداگانه در پایین صفحه نمایش داده می شود. بیایید نگاهی به نمودار مومنتوم Momentum بیندازیم که نشانگر حرکت دوره ای ۱۰ دوره را به همراه میانگین متحرک ساده ۲۱ دوره ای نشان میدهد. خط مومنتوم Momentum با رنگ آبی و میانگین متحرک ساده با رنگ قرمز نشان داده شده است.
محاسبه Momentum:
مومنتوم Momentum قیمت بسته شدن فعلی را با یک دوره بسته شده مشخص “n” در گذشته مقایسه می کند. دوره “n” یک مقدار ورودی است که توسط معاملهگر تعیین میشود. بیشتر برنامههای نرم افزاری نمودار سازی از تنظیمات Momentum ۱۰ یا ۱۴ برای مقدار ورودی استفاده می کنند. بنابراین ، اگر “n” را روی ۱۰ قرار دهید ، این می تواند قیمت بسته شدن فعلی را با قیمت بسته شدن ۱۰ دوره قبل مقایسه کند.
در اینجا محاسبه برای مومنتوم Momentum داریم:
M = (CP / CPn) * 100
M = مومنتوم Momentum
CP = قیمت بسته شدن
n = قیمت بسته شدن n بار قبل.
بیایید با استفاده از ورودی های زیر مثالی بزنیم:
CP = 109.10
CPn = 102.50
M = (109.10 / 102.50) * 100
M = 106.43
برنامه نمودار شما مقادیر خروجی را به طور خودکار رسم می کند ، اما درک نحوه محاسبه مهم است.
سیگنالهای مومنتوم Momentum:
Momentum به شناسایی قدرت پشت حرکت قیمت کمک می کند. ما میتوانیم با استفاده از Momentum مشخص کنیم چه زمانی بازار ممکن است در مسیر روند اصلی ادامه یابد. علاوه بر این ، مطالعه Momentum میتواند به ما کمک کند تا موقعیتهایی را که قیمت در حال نزول یا صعود است را شناسایی کنیم تا بتوانیم خود را برای یک روند معکوس بالقوه آماده کنیم.
سه سیگنال اصلی که مومنتوم Momentum ارائه می دهد:
- کراس مومنتوم Momentum با سطح ۱۰۰
- کراس با میانگین متحرک
- واگرایی
ما در بخش زیر هر یک از این انواع سیگنال را مرور خواهیم کرد.
کراس مومنتوم Momentum با سطح ۱۰۰:
یک نوع سیگنال ارائه شده توسط Momentum ، کراس با محدوده ۱۰۰ است. هنگامی که Momentum از زیر خط ۱۰۰ حرکت می کند و آن را به سمت بالا می برد ، این نشان می دهد که قیمت ها بالاتر می روند و یک سیگنال خرید میباشد.
و به همین ترتیب ، وقتی مومنتوم Momentum از بالای سطح ۱۰۰ حرکت می کند و آن را به سمت پایین می کشد ، این نشان می دهد که قیمت ها در حال پایین آمدن هستند و یک سیگنال فروش میباشد.
بخاطر داشته باشید که نباید از کراس خط ۱۰۰ جداگانه استفاده کنید زیرا این امر مستعد رنج زدن نیز میباشد. هدف این است که مراقب کراسهای این محدوده باشید و از فیلترهای دیگر برای یافتن بهترین فرصتهای ورود استفاده کنید.
کراس با میانگین متحرک:
همانطور که قبلاً اشاره کردیم ، می توانید یک خط دوم به شاخص نمودار لحظه ای اضافه کنید. به طور معمول ، این یک میانگین متحرک ساده با دوره طولانی تر از بازه Momentum است. طول میانگین متحرک می تواند هر معامله گر انتخاب کند ، اما یک تنظیم معمول یک میانگین متحرک ۱۰ ، ۱۴ یا ۲۱ است. برای استفاده از سیگنال متقاطع باید خط Momentum و MA را در یک صفحه رسم کنید.
ایده اصلی این است که وقتی خط مومنتوم Momentum از میانگین متحرک از پایین عبور می کند ، خرید کنید و وقتی خط مومنتوم Momentum از میانگین متحرک از بالا عبور می کند ، بفروشید.
این به خودی خود یک کاربرد ابتدایی است ، اما ما می توانیم این نوع سیگنال ها را فقط با انجام معاملات فقط در جهت روند اصلی یا گرفتن سیگنال تنها پس از تحقق یک شرط در محدودههای اشباع خرید و فروش تقویت کنیم.
واگرایی:
واگرایی یک مفهوم بسیار ساده اما قدرتمند در تحلیل تکنیکال است. واگرایی صعودی در شرایطی رخ می دهد که قیمت ها پایین تر باشند ، اما مومنتوم Momentum (یا نوسانگر دیگر) پایین تر است. و هنگامی که قیمت ها بالاتر می روند ، یک واگرایی نزولی رخ می دهد ، اما مومنتوم Momentum (یا نوسانگر دیگر) در پایین ترین سطح قرار می گیرد.
بسیار عالی