نماد سایت آموزش، بورس تکنیک

اقدامات لازم جهت ایجاد یک استراتژی معاملاتی

اقدامات لازم جهت ایجاد یک استراتژی معاملاتی

انجام معاملات روزانه ظاهراً آسان به نظر می‌رسد. با شروع روند حرکت سهم وارد معاملات شده و پس از کسب اندکی سود از آن خارج می‌شوید، فردا نیز همین روند را تکرار می‌کنید. متأسفانه خطرات زیادی در کمین معامله‌گران روزانه در بازار وجود دارد و تازه واردان از این خطرات و اینکه چطور می‌توانند حساب معاملاتی خود را خالی کنند، بی‌اطلاع هستند. در این مقاله می‌خواهیم به معرفی استراتژی معاملاتی مدیریت ریسک برای معامله‌گران روزانه بپردازیم.

ارائه نکات کلیدی در رابطه با استراتژی معاملاتی روزانه

درست است که معاملات روزانه می‌تواند سودآور باشد، اما معمولاً معامله‌گران تازه کار پول خود را در آن از دست داده و با ضرر و زیان روبرو می‌شوند.معامله‌گران روزانه موفق، به آزمایش یک استراتژی معاملاتی در شرایط مختلف بازار پرداخته و قبل از بکارگیری آن با سرمایه واقعی، نقاط قوت و ضعف آن را مورد بررسی قرار می‌دهند.

ویژگی‌های یک معامله‌گر استوار و ثابت قدم را در خود توسعه دهید و استراتژی‌هایی را جهت تسلط بر هرگونه گرایشات مشکل‌سازی که در خود مشاهده می‌کنید پیاده‌سازی کنید.

عدم مدیریت ریسک
هم اکنون، بزرگترین خطری که معامله‌گران با آن روبرو می‌شوند، عدم برخورداری از پروتکل‌های مدیریت ریسک یا داشتن یک استراتژی معاملاتی ناقص در این زمینه است. معمولاً معامله‌گران تازه کار، به مهارت معاملاتی خود خوشبین هستند ( چرا که اگر نسبت به توانایی‌ها و پتانسیل خود خوشبین نیستید، پس چرا دست به انجام معامله می‌زنید)، که این امر می‌تواند آن‌ها را وادار به نادیده گرفتن مراحل مهم مدیریت ریسک نماید.
در ادامه می‌خواهیم به برخی از اقدامات لازم جهت ایجاد یک استراتژی اساسی مدیریت ریسک اشاره نماییم.

در نظر گرفتن حد ضررStop-Loss

با در نظر گرفتن حد ضرر در هر معامله‌ای که انجام می‌دهید، قادر به کنترل ریسک خود در آن معامله خواهید بود. هنگام آغاز کار خود به عنوان یک معامله‌گر روزانه، توجه داشته باشید که ریسک شما نباید در یک معامله از ۱ درصد موجودی حساب معاملاتی شما تجاوز کند. ریسک به عنوان تفاوت بین قیمت ورودی و قیمت حد ضرر، ضرب در تعداد سهام خریداری شده تعریف می‌شود.

تعیین حد روزانه Daily Limit

کنترل ریسک در هر معامله را می‌توان شروع خوبی دانست، اما اگر هر روز دست به انجام معاملات زیادی بزنید و در اکثر آن‌ها ضرر کنید، ممکن است در یک روز میزان موجودی شما به میزان ۱۰ درصد یا بیشتر کاهش یابد.
در نظر گرفتن یک حد روزانه ضرر و زیان می‌تواند سبب ایجاد محدودیت در از دست دادن پولتان در طول یک روز گردد. به طور معمول، حد مجاز روزانه نباید بیش از ۳ درصد از موجودی حساب شما باشد.

بهترین استراتژی معاملات در بورس با فیلتر و اندیکاتور …..دانلود کنید: سیگنال خرید

با کسب تجربه و ایجاد سابقه‌ای سودآور، می‌توانید حد ریسک روزانه خود را معادل با میانگین روز سودآورتان تنظیم نمایید. با اعمال محدودیت روزانه، به سهولت قادر به جبران کل ضرر و زیان یک روز خود، با داشتن یک روز موفق و سودآور معاملاتی خواهید بود.

نبود یک استراتژی معاملاتی صحیح آزمایش شده

بسیاری از معامله‌گران تازه کار که به انجام معامله و کسب درآمد علاقه‌مند هستند، استراتژی‌ای را به صورت سطحی مطالعه می‌کنند و سپس با بکارگیری آن وارد بازار شده و شروع به آزمایش آن با پول واقعی می‌کنند. برخی دیگر کمی محتاط‌تر عمل کرده و ابتدا سعی در استفاده از این استراتژی به صورت آزمایشی می‌کنند.

در صورتی که با کمک این استراتژی، موفق به کسب سود در چندین معامله شوند، معامله بعدی را با پول واقعی انجام می‌دهند. ممکن است هر دوی این رویکرد‌ها در آینده منجر به ناامیدی گردد.معامله‌گران روزانه موفق، به آزمایش یک استراتژی معاملاتی در شرایط مختلف بازار پرداخته و قبل از بکارگیری آن با سرمایه واقعی، نقاط قوت و ضعف آن را مورد بررسی قرار می‌دهند.

حتما بخوانید: ۵ کلید موفقیت در بازار بورس 

آنها به انجام این کار از طریق معاملات آزمایشی یا دمو و معمولاً به میزان حداقل سه تا شش ماه و یا حتی بیشتر و همچنین ارزیابی نمودار‌های تاریخی قیمت و مشاهده نحوه عملکرد استراتژی خرید و فروش مورد نظر در شرایط مختلف بازار می‌پردازند.

پیش از اینکه، پول و سرمایه واقعی خود را با بکارگیری یک استراتژی معاملاتی در معرض خطر قرار دهید، به این مسأله پی ببرید که چه وقتی باید آن استراتژی را بکار گیرید و چه وقتی باید از آن اجتناب کنید. همچنین از نحوه عملکرد این استراتژی در زمانی که بازار روند رو به رشدی دارد، یا بی‌ثبات و آرام است، آگاه شوید. با آزمایش کردن استراتژی معاملاتی خود در شرایط مختلف بازار، قادر به پیاده‌سازی آن به شکلی مؤثر در صورت تحقق آن شرایط خواهید بود.

نوع درخواست یا سفارش

به عنوان یک معامله‌گر روزانه، سود و زیان شما ممکن است ناشی از نحوه سفارش‌گذاری‌تان باشد. صرف نظر از اینکه نقش قیمت در اینجا چیست، شما باید انواع سفارشات خود را برای ورود و خروج به همراه یک قیمت مشخص، که سفارش محدود نامیده می‌شود، بدانید تا اینکه اگر لازم باشد، با عجله وارد معامله شده یا از آن خارج شوید.

اگر نوع سفارشات خود را نمی‌دانید، معاملات شما کند و ناشیانه خواهد بود، یا اینکه اقدام به ثبت سفارشات اشتباه می‌کنید، که می‌تواند برای شما هزینه‌ای را در پی داشته باشد. هر چند ممکن است اشتباهات معاملاتی رخ دهد، اما ترکیب این اشتباهات با اشتباهات اضافی مربوط به سفارش‌گذاری، می‌تواند یک فاجعه تلقی شود. قبل از شروع معامله نوع سفارشات خود را بشناسید.

از خطرات پنهان در معاملات روزانه می‌توان به خودتان، تمایلات و شخصیت‌تان اشاره نمود.

یک خطر پنهان دیگر خود شما به عنوان یک معامله‌گر تازه کار محسوب می‌شوید. هنگام آغاز کار، معاملات روزانه استرس‌زا و احتمالاً عصبی‌کننده خواهد بود و ذهن شما را آنچنان درگیر خود خواهد کرد که حتی تصورش را هم نمی‌کنید. بازار‌ها را می‌توان دریایی بی‌پایان از احتمالات تصور کرد. شما قادر به خرید و فروش در هر زمانی خواهید بود و برای هیچکس به جز خود شما مهم نیست که در آن سود کنید یا ضرر.

این نوع از آزادی برای اکثر مردم خطرناک و آزاردهنده به شمار نمی‌رود، به همین دلیل است که اکثر افرادی که به سراغ انجام معاملات روزانه ‌می‌روند، با ضرر و زیان مواجه می‌شوند.وقتی شروع به معامله می‌کنید، از واکنشی که قرار است در برابر استرس‌های مختلف از خود نشان دهید، بی‌خبرید.

در چنین مواقعی آیا از طرح و برنامه معاملاتی خود دست می‌کشید؟ یا اینکه تصمیم می‌گیرید که از اجرای استراتژی مدیریت ریسک خود سر باز زنید؟ یا اقدام به معامله بیش از حد می‌کنید یا خیلی از معامله کردن هراس دارید؟ آیا بازار را مقصر این اتفاقات می‌دانید و خودتان مسئولیت آن را برعهده نمی‌گیرید؟ آیا می‌توانید تمرکز خود را چند ساعت در حین معامله حفظ کنید؟

تصور خیلی از مردم این است که می‌توانند تمرکز خود را حفظ کنند، در حالی که حواس پرتی‌های مداوم می‌تواند آن‌ها را از انجام معاملات مؤثر باز دارد.در صورت ایجاد واکنش منفی نسبت به شرایط معاملاتی که ممکن است رخ دهد، تا جای ممکن، با طی کردن مراحل بالا در جهت به حداقل رساندن خسارات و آسیب‌ها گام بردارید. همچنین، نگاه منتقدانه به شخصیت خود داشته باشید. بررسی کنید که کاستی‌های شما کجاست و تمام سعی خود را در جهت ایجاد این شش ویژگی مهم معاملاتی به کار گیرید.

آگاهی از میزان خطرناک بودن معاملات

اگر در ابتدای راه هستید و به مطالعه چندین کتاب پرداخته‌اید، یا اینکه اقدام به مشاهده برخی از ویدئو‌های معاملاتی نموده‌اید و یا اینکه به فعالیت در معاملات نمایشی یا دمو مشغول هستید، حتماً به اندازه کافی از میزان خطرناک بودن آن آگاهید.

به اجرای یک استراتژی مدیریت ریسک جهت کمک به کاهش خطر از دست دادن پول، در هر معامله و به صورت روزانه بپردازید. قبل از استفاده از استراتژی معاملاتی مورد نظر با سرمایه واقعی، اقدام به آزمایش و تمرین آن در شرایط مختلف بازار نمایید.

نوع سفارشات خود را به حدی خوب بشناسید تا نیاز به فکر کردن به آن در زمان افزایش سطح استرس خود نداشته باشید. در نهایت، این نکته را بدانید که خودتان بزرگترین خطر برای سرمایه‌تان به شمار می‌آیید. چرا که این شما هستید که بایستی اقدام به اجرا و پیاده‌سازی استراتژی معاملاتی خود نمایید.

خروج از نسخه موبایل