نماد سایت آموزش، بورس تکنیک

منظور از استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری سهام چیست؟

منظور از استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری سهام چیست؟

یک استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری است که در آن سرمایه‌گذار به خرید و نگهداری سهام در دراز مدت می‌پردازد. به عبارت دیگر، با استفاده از این روش بیشتر از آنکه بخواهید براساس روند حرکت قیمت سهام معامله کنید، مانع از فراز و نشیب موجودی سرمایه خود می‌شوید.


در این مقاله می‌خواهیم در مورد استراتژی خرید و نگهداری سهام و همچنین مزایا و معایب آن بیشتر بحث کنیم.

معرفی استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری سهام

استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری زمانی بکار می‌رود که اوراق بهادار برای مدت طولانی نگهداری شوند. با بکارگیری این استراتژی، ممکن است به این باور برسید که بازده بلندمدت می‌تواند ارزش نوسان کوتاه مدت رایج در سرمایه‌گذاری سهام را داشته باشد.

حتما بخوانید: ۵ کلید موفقیت در بازار بورس 

این نوع استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری با زمان‌بندی مطلق بازار در تضاد است. چرا که در زمانبندی مطلق بازار، شما سعی در خرید سهام با قیمت پایین و فروش آن با قیمت بالا خواهید داشت.

خرید و نگه داشتن سهام یک سبک سرمایه‌گذاری منفعل یا غیرفعال محسوب می‌شود. به بیان ساده‌تر، کسانی که این استراتژی را در پیش می‌گیرند، احساس می‌کنند که مسأله \”زمان در بازار\” مهمتر از \”زمان‌بندی بازار\” است. زمانبندی کامل بازار کار آسانی نیست، در حالی که نگه داشتن سهام کار راحتی است.

نحوه عملکرد استراتژی خرید و نگهداری سهام

نحوه عملکرد استراتژی خرید و نگهداری سهام بسیار ساده است. در این روش شما به سادگی اقدام به انتخاب سهام می‌کنید، آن را خریداری کرده و سال‌ها آن را نگه می‌دارید. یا شاید حتی برای چندین دهه آن را نگه دارید.

این روش اغلب یک استراتژی خرید و فروش بلند مدت به شمار می‌رود. اما تعیین میزان دقیق این زمان، بستگی به دلیل سرمایه‌گذاری شما دارد. برای مثال، در صورتی که علت سرمایه‌گذاری شما، بازنشستگی و نگهداری آن باشد، ممکن است چندین دهه سهام مورد نظر خود را داشته باشید تا وقتی که تصمیم به بازنشستگی بگیرید.

سرمایه‌گذاری منفعل از طریق خرید و نگهداری سهام، متناسب با فرضیه بازار کارآمد است. براساس این فرضیه، تمام اطلاعات شناخته شده در مورد اوراق بهادار سرمایه‌گذاری (سهام و مواردی از این قبیل) در حال حاضر در قیمت لحاظ شده است.

این فرضیه مخالف سرمایه‌گذاری فعال بوده، که مستلزم بکارگیری مهارت، دانش و تحقیق جهت تلاش برای \”غلبه بر بازار\” است. بر این اساس، یک سرمایه‌گذار فعال نمی‌تواند مؤثرتر از یک سرمایه‌گذار خرید و نگهداری سهام عمل کند.

این استراتژی معاملاتی مطابق با سرمایه‌گذاری مبتنی بر ارزش می‌باشد. سرمایه‌گذاران مبتنی بر ارزش اغلب از یک روش تحلیل بنیادی بهره می‌گیرند. آن‌ها سعی می‌کنند به دنبال سهام شرکت‌هایی باشند که به نظرشان قیمت آن‌ها در مقایسه با ارزش فاندامنتال شرکت پایین است.

سپس با یافتن یکی از این سهام، آن را خریداری کرده و نگه می‌دارند تا اینکه مواردی در آن با تغییر مواجه شود، مثلاً یا قیمت سهام آنقدر بالا می‌رود که با ارزش‌تر از شرکت می‌شود، یا تغییر در مدل کسب و کار شرکت به گونه‌ای است که ارزش آن را کاهش می‌دهد.

معرفی مزایا و معایب استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری سهام

مزایا
• صرفه‌جویی در هزینه
• کاهش ریسک
• سادگی

معایب
• ریسک قیمت
• ریسک اساسی
• عدم انعطاف‌پذیری

شرح جوانب مثبت استراتژی خرید و نگهداری سهام

صرفه‌جویی در هزینه: یکی از بحث‌های مهم و کلیدی در استراتژی خرید و نگهداری سهام این است که نگهداری برای دوره‌های طولانی‌تر نیازمند معاملات کمتری نسبت به سایر استراتژی‌ها است. در نتیجه این مسأله هزینه‌های معاملاتی را به حداقل می‌رساند. و سبب افزایش بازده خالص کلی سبد سهام یا پورتفولیو می‌گردد.

کاهش ریسک: رویکرد سرمایه‌گذاری منفعل سبب کاهش میزان ریسک می‌گردد. این در واقع ریسکی است که یک شخص با مدیریت فعال پرتفوی خود انجام می‌دهد. به عبارت دیگر، ریسک خطای انسانی با داشتن یک استراتژی منفعلانه، کاهش می‌یابد.

سادگی: خرید و نگهداری سهام کار ساده‌ای است و به خوبی با سایر استراتژی‌های ساده ترکیب می‌شود. در صورت ایجاد یک سبد سهام با استفاده از این استراتژی‌ها، دیگر نیازی به انتخاب گزینه‌های زیاد و تحقیق بیشتر ندارید. این رویکرد تا حد زیادی به صورت خودکار باعث صرفه‌جویی در وقت شما و همچنین سرمایه‌گذاری آسان‌تر می‌گردد.

شرح جوانب منفی استراتژی خرید و نگهداری سهام

ریسک قیمت: قیمت سهام بالا و پایین می‌رود و هرگز تضمینی در مورد زمان بازگشت قیمت به یک قیمت مشخص وجود ندارد. در صورت خرید و نگهداری سهم مورد نظر، ممکن است به اندازه سایر سرمایه‌گذاران به میزان قیمت آن فکر نکنید. همین مسأله می‌تواند شما را در برابر خرید سهام، هنگام‌گران بودن و فروش آن در زمان ارزان بودن آسیب پذیرتر کند.

ریسک اساسی: ریسک اساسی برای اکثر سرمایه‌گذاری‌ها و مخصوصاً سرمایه‌گذاری سهام اعمال می‌شود. یعنی اینکه هیچ تضمینی مبنی بر اینکه پول شما در صورت نیاز به دستتان برسد، وجود ندارد. ممکن است قیمت سهام پس از سرمایه‌گذاری در یک شرکت، بدون هیچگونه بهبود یا بازیابی کاهش یابد. در صورت وقوع چنین اتفاقی، سرمایه‌گذاری اولیه شما از دست خواهد رفت. این مسأله نیز به عنوان ریسک \”اساسی\” شما شناخته می‌شود.

عدم انعطاف‌پذیری: در یک استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری سهام، بدون توجه به نوسانات بازار، همواره، سهام خریداری شده و نگهداری می‌گردد. در برخی موارد، این امر می‌تواند ضرر و زیان را در پی داشته باشد. برای مثال، رکود بزرگ با بازار خرسی همراه بود. در این دوران ناپایدار بازار سهام، معامله‌گران فعال درآمد خیلی بیشتری نسبت به کسانی که خرید و نگهداری سهام را در پیش گرفتند، بدست آوردند.

بهترین استراتژی معاملاتی روزانه سهام  با فیلتر و اندیکاتور …..دانلود کنید: سیگنال خرید

سخن آخر در باب استراتژی خرید و نگهداری سهام

استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری سهام نوعی سرمایه‌گذاری غیرفعال یا منفعل محسوب می‌شود که در آن شخصی به خریداری اوراق بهادار پرداخته و قصد نگهداری آن را برای سال‌ها – حتی دهه‌ها – می‌کند.
ایده اصلی این استراتژی معاملاتی این است که بهتر است به جای تلاش جهت تعیین زمان بازار، از هرگونه آشفتگی و تلاطم خودداری کنید.

خروج از نسخه موبایل